Είσοδος μελών  Newsletter  Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο του INFORMNewsleter 01
Newsleter 02

Newsleter 03
» Ενδιαφέρουσες Ειδήσεις
» 19 νεκροί δασοπυροσβέστες στην Αριζίονα - 1/7/2013
Όλοι κάτω από 30 έτη, μέλη εξειδικευμένης και καλά εκπαιδευμένης ομάδας. Το 45% των πολιτειών των ΗΠΑ παιρνούν μέτρια έως πρωτοφανή ανομβρία το τελευταίο διάστημα. Οι άτυχοι νέοι χρησιμοποίησαν τις προστατευτικές τους αντιπυρικές "κουβέρτες" αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Ειδικοί αναφέρουν την πιθανότητα ανθρώπινου λάθους, αλλά και την ανάγκη προσαρμογής της πρακτικής κατάσβεσης ανάλογα με τις σταθμικές συνθήκες, (κλίση εδάφους, τύποι βλάστησης, τοπικά ρεύματα αέρα). 
                                                                                                                                              

» 465 km² δάσους αποψιλώθηκαν στην Βραζιλία το Μάϊο του 2013 - 20/6/2013
Η επιβάρυνση της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης φαίνεται ότι επιταχύνει πάλι τους ρυθμούς καταστροφής των δασών στην Βραζιλία. Κατά 35% λοπόν αυξήθηκε σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία η συνολική αποψιλωμένη έκταση, δηλαδή 2.338 km² τροπικού δάσους από τις αρχές Αυγούστου του 2012, έναντι 2.051 km² για το αντίστοιχο διάστημα ένα χρόνο πρίν. Όσο περίπου η έκταση ενός μέσου νομού στην Ελλάδα.
                                                                                                                                              

» Καθαρή ενέργεια αναδύεται - 10/6/2013
Μέχρι το 2018 το 1/4 της παγκόσμιας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας θα παράγεται από ανανεώσιμες πηγές, όπως υδροηλεκρικά φράγματα, ανεμογεννήτριες αλλά και  φωτοβολταϊκά που πλέον επίσης κερδίζουν έδαφος. Και όλα αυτά παρά το γεγονός ότι παντού στη Γη οι κυβερνήσεις ακόμη επιδοτούν με μεγαλύτερα ποσά τις "βρώμικες πηγές" ενέργειας. Φαίνεται οτι υπάρχει ένα σιωπηλό κίνημα, "από την βάση", που δεν αφουγράζεται πλέον τις κασσάνδρες για το μεγάλο κόστος των εναλλακτικών πηγών ενέργειας. Μάλλον πίστεψαν πλέον στο μεγάλο κόστος της καύσης υδρογονανθράκων για το μέλλον των ίδιων και των παιδιών τους. 


Ημερομηνία Δημιουργίας:
18/07/2013

» Συνδέσεις - links


Follow us